miercuri, 2 iulie 2008

Dragostea...



Stiu ca nu este momentul si poate nici subiectul potrivit dar eu despre asta am chef sa scriu asa ca despre asta voi scrie…

Ce este dragostea?

"Dragostea reprezinta acel moment minunat, cind iubind pe altcineva, invatam sa ne cunoastem pe noi insine" (Alexander Smith)

Dragostea este cel mai minunat sentiment, pe care-l pastram in inima de-a lungul timpului chiar daca relatia cu persoana respective s-a incheiat. Desi la scurt timp dupa sfarsit avem senzatia si incercam sa ne convingem ca nu este adevarat, ca nu a fost dragoste… Totusi luciditatea impusa de clipele frumoase petrecute impreuna ar trebui sa dea uneori forta de a merge mai departe, de a continua sa iubim.
Niciodata acest sentiment nu este mai frumos decat atunci cand este impartasit de cea/cel de langa noi. Ar trebui sa shtim sa facem uneori anumite compromisuri, ar trebui sa nu ne enervam, sa nu tipam, sa nu exageram cu intrebarile, sa nu jignim dar mai ales sa nu facem sa sufere persoana iubita.
Atunci cand iubesti ai mari asteptari de la cel de langa tine si ti-ai dori sa fie asa cum ai vrea tu sa fie si nu cum este el in realitate. Dupa parerea mea acesta este cel mai gresit lucru si cel mai daunator unei relatii. Gabriel Jose Garcia Marquez spunea: “Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum iti doresti, asta nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa” . Si eu m-am convins de lucrul asta.
Cand iubesti se spune ca esti orb, ca nu iti dai seama de adevarata natura a omului de langa tine. Asa o fi, cine stie? Sincer sa fiu am invatat sa nu mai conteze pentru mine parerea celor din jur pentru ca oamenii vorbesc multe si nu toate adevarate.
Se poate ca atunci cand relatia dureaza de ceva timp sa intervina o oarecare rutina dar cand iubesti in fiecare zi descoperi cate ceva nou la persoana de langa tine. Nu stiu sa spun daca sentimentul de bine si siguranta care il ofera persoana de langa se numeste rutin, cert este ca asta afirma specialistii si pe de alta parte cine sunt eu sa ii contrazic? Nu o voi face, nu am incercat niciodata acest lucru si nu voi incepe tocmai acum sa fac asa ceva ... desi, sincer, imi doresc sa ii contrazic, poate si prin natura mea mai...rebela, mai impotriva sistemului....
Eu sunt cu o fata de trei ani si aproape o luna si sincer sa fiu nu am simtit nici un moment cum ca ar interveni rutina. Pot spune ca cel mai minunat lucru care mi s-a putut intampla in viata mea este faptul ca am cunoscut-o pe ea. Si daca dupa trei ani eu pot sa afirm acest lucru fara sa imi trezeasca nici un moment sentimentul de rutina atunci sunt in masura sa ii contrazic pe domnii specialisti...
Sincer sa fiu am stat foarte mult pe ganduri pana sa public acest post pentru imi era tema ca unele persoane ma vor judeca gresit. Nu stiu de ce dar sincer nu imi pasa pentru ca aceasta este parerea mea, mi-o asum si nimeni si nimic nu va reusi sa mi-o schimbe.
In incheiere....o poezie de Eminescu...

Ce e amorul?
Ce e amorul?
E un lung
Prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Şi tot mai multe cere.
De-un semn în treacăt de la ea
El sufletul ţi-l leagă,
Încât să n-o mai poţi uita
Viaţa ta întreagă.
Dar încă de te-aşteaptă-n prag
În umbră de unghere,
De se-ntâlneşte drag cu drag
Cum inima ta cere:
Dispar şi ceruri şi pământ
Şi pieptul tău se bate,
Şi totu-atârnă de-un cuvânt
Şoptit pe jumătate.
Te urmăreşte săptămâni
Un pas făcut alene,
O dulce strângere de mâini,
Un tremurat de gene.
Te urmăresc luminători
Ca soarele şi luna,
Şi peste zi de-atâtea ori
Şi noaptea totdeauna.
Căci scris a fost ca viaţa ta
De doru-i să nu-ncapă,
Caci te-a cuprins asemenea
Lianelor din apă.

Bun indemnul....Nu?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Oare ce este dragostea?
Ce o declansaza ? De ce ni se intampla ?.. De parca ar stii cineva..E... un drog. Un drog al sufletului.
Apa, nu e drog. Aerul,nu e drog. Visele, nu sunt droguri. Si totusi nu poti trai fara ele.
Iar dragostea e ca un vis. Ti s-a intamplat vreodata sa visezi ceva atat de frumos, incat dupa ce te-ai trezit sa incerci sa adormi la loc, sa-ti continui visul ? Asa este dragostea.
Dar ai reusit vreodata sa-ti continui visul?Uneori.......Asa este si cu dragostea.
Dragostea adevarata e unica si nu vine de doua ori. Totusi dragostea nu este doar vis si suflet. Din dragoste te schimbi. Fizic si psihic.
Parca vezi lumea cu alti ochi. Vezi lucruri minunate pe langa care treceai poate zilnic si nu le vedeai. Lumea e mai buna, florile miros parca mai tare,pasarile canta mai frumos. Parca esti in extaz! Dragostea e cel mai puternic drog!
Iar cand iubesti esti atat de sensibil la tot ceea ce te inconjura. Nu te mai poti concentra la nimic. Ti-e dor de toate lucrurile frumoase pe care le-ai facut sau nu. De mirosul ierbii proaspat cosite. De gustul apei de mare.
De cantecul greierilor. De dormitul sub stelele aprinse.. si in primul rand de prezenta persoanei iubite in viata ta.. Si pot vorbi la nesfarsit...

Asta este dragostea... (Semnat:crystyna)

Anonim spunea...

Dragoste. Ce va vine in minte cand auziti acest cuvant? Este un iubit sau o iubita; este un sot sau o sotie; sau poate mama sau tatal tau, sora sau fratele? Poate va ganditi la acel prieten special in care poti avea incredere intotdeauna. Intreaba o suta de oameni sa defineasca ce este dragostea si probabil vei primi o suta de raspunsuri diferite.(urmare la comentariul precedent)crystyna

Anonim spunea...

Dragostea...? Dragostea este "Lumina Vietii" iar Casatoria? "Factura la Lumina"

..un prieten

Anonim spunea...

Nu cred ca trebuie sa ascultam intotdeauna ce spun "domnii specialisti" referitor la sentimentele intre 2 omameni. Nu cred in rutina intre indragostiti. Cand il iubesti pe cel de langa tine, fiecare moment petrecut cu el este pretios chiar daca aveti aproape aceleasi activitati zi de zi. Tu spui ca esti cu o fata de 3 ani si inca nu a aparut rutina? Eu sunt cu cineva de aproape 7 ani si nici gand de asa ceva. Ce zici de asta? Ne iubim in ciuda celor care nu sunt de acord cu relatia noastra, iar restul nu mai conteaza. Si apropos de cei care vorbesc in plus si care-si dau cu parerea fara sa le-o fi cerut cineva, "sfatuitorii", cred ca ar trebui sa se mai abtina pentru ca, de obicei, aceste vorbe in plus fac doar rau. Este foarte adevarat ca nu trebuie sa le ascultam, dar uneori ajung la urechile noastre fara sa vrem. Fiecare ar trebui sa-si vada de ale lui.
Din punctul meu de vedere, dragostea este adevarata atunci cand cei doi reusesc sa treaca peste toate bucuriile si greutatile vietii impreuna, iar la final inca se mai pot tine in brate si isi pot spune "te iubesc".
Nu stiu daca m-am facut bine inteleasa, este prima data cand imi scriu gandurile undeva, data viitoare promit ca va fi mai bine :)
Cryna

See you

In viitorul apropiat voi avea timp sa ma apuc din nou de pasiunea mea mai veche....pasiune pe care am cam nelijat-o in ultimul timp. Dar pan...