marți, 13 ianuarie 2009

Dragostea


Iubirea este legea vietii. Dragostea este chiar viata. Ceea ce mentine unitatea creatiei este legea iubirii. Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit. Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea.

Odata, la un intelept vine un tanar sceptic care il pune la incercare dandu-i sa bea o cana cu var in loc de lapte. Inteleptul o bea fara sa spuna nimic, iat tanarul incepe sa rada spunand: "Ce intelept este acela care nu poate deosebit laptele de var nici dupa ce l-a gustat?"; inteleptul nu a spus nimic, dar dupa foarte putin timp, tanarul incepe sa se vaite de o puternica durere de stomac. Inteleptul ii spune: "Ar fi trebuit sa stii ca intre tine si mine nu este nici o deosebire". Poporul nostru a sintetizat aceasta unitate a tuturor fiintelor, unitate care poate fi perceputa prin forta iubirii, in urmatoarele cuvinte: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".






Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseala. Uneori din ambele motive. Insa de cele mai multe ori uitam sa ne numaram si pe noi… singura stea… singura planeta, singurul soare care conteaza !… Privim Universul cu o ciudata neincredere, de parca nu am putea concepe ca mai exista si alte lumi, si alte realitati, si alte locuri in care alte forme de oameni iubesc, urasc, ucid, traiesc… Astfel ca, realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simtim ne simte. Ceea ce nu ne lipseste ne apartine. Treptat, insa, lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obisnuiti sa le avem incepem sa le simtim lipsa. Natura noastra ne spune ca omul este un sistem dinamic in care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie si spirit cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. Atat timp cat va exista un echilibru in acest sistem va exista si armonie. Insa omul este o fiinta haotica ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictisela de armonie. Fericirea este doar momeala ce-l va tine in cursa, pana la sfarsit…


So I realised that I can write about love evenly when I have a blue hart or when all my waries are gone and for a long period I've been waiting to meet someone like the person that is now near me, near my hart, in my soul. Love is a beautiful feeling when you have someone dear to share it with and when you feel that you have a true-harted person by your side...suddenly life seems worth living. It takes a lot of time to get use to the new feeling especially when the last months you had to suffer, you felt like your hart and your soul are torn apart, the scars inside you are so great that no one can heal them. Finaly, above that grim "weather" the sun starts to shine with the light of a new begining, a warm light that can heal your wounds...and whet that happens you stop and wonder...Is it real? It's for me?

You can't belive it yet but after some time the answer cames very easy and naturally. The most important thing is that you realize what you've got when you've got it so that you can enjoy it and make it last because love is the moust real and human feeling. G.B.Show said: Try to get what you love or you will have to love what you're offered".

Voi ce parere aveti?

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Foarte frumos!Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor,inseamna a lua o hotarare, a face o judecata, a te angaja printr-o promisiune. Daca dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o baza pentru fagaduinta de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin si se duc. Cum as putea promite statornicie daca m-as baza numai pe ele, fara sa ma biziuesc pe judecata mintii si pe vointa caracterului?"(crystyna)

Claudiu M.B. spunea...

@crystyna: multumesc mult pentru aprecieri cat despre ce reprezinta dragostea eu credca pentru fiecare individ reprezinta altceva...:)

Anonim spunea...

"Da,ai foarte mare dreptate.Sincer:dragostea tine cont forte mult si de persoana de langa tine si de felul cum vede si cum se exteriorizeaza ea.De exemplu,vorbind din experienta proprie,unii nu se exteriorizeaza prin cuvinte c numai prin fapte si atitudini.Ei!Pe mine ma enerveaza asta cateodata.Spunemi Domnule ce simti dar sa aud mai des,in cuvinte chiar daca faptele se vad.Immm!Acum fiecare om cum simte!In final:SA IUBIM SI SA FIM IUBITI CONTEAZA!"crystyna

Claudiu M.B. spunea...

Cristina.... " Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum iti doresti tu asta nu inseamna ca nu te iubeste deloc"...

See you

In viitorul apropiat voi avea timp sa ma apuc din nou de pasiunea mea mai veche....pasiune pe care am cam nelijat-o in ultimul timp. Dar pan...